Για να κρατήσετε το πρόσωπο σας νεανικό και σε φόρμα!

Για να κρατήσετε το πρόσωπο σας νεανικό και σε φόρμα να μην βγαίνετε από το σπίτι  χωρίς τουλάχιστον SPF 30 αντηλιακό. Αλλά πριν πάμε εκεί, γιά  να φροντίσετε για το δέρμα σας εξαρτάται από τον τύπο δέρματος που έχετε: λιπαρό, κανονικό / συνδυασμός, ξηρού, ευαίσθητου ή κατεστραμμένου από τον ήλιο. Μάθετε τι τύπο δέρματος έχετε.

Καθαρισμός

Θα πρέπει να βρείτε ένα καλό καθαριστικό που σ” αυτό το δέρμα σας να ανταποκρίνεται καλά, και να ταιριάξει με αυτό.

Μπορείτε να βρείτε ένα καλό καθαριστικό στο φαρμακείο.  Αποφύγετε  τα σαπούνια δεδομένου ότι τείνουν να στεγνώσουν το δέρμα. Το «σαπούνι θα πρέπει να αγγίζει  το δέρμα σας μόνο από το λαιμό και κάτω». Επιλέξτε ένα κρεμώδες καθαριστικό αν έχετε ξηρό δέρμα ή ένα απλό καθαριστικό αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Μπορείτε πραγματικά να πλένετε το πρόσωπό σας τη νύχτα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τα αντηλιακά, που μπορούν να φράξουν τους πόρους. Αν έχετε ξηρό δέρμα, μια cool cream είναι κατάλληλη. Απλά εφαρμόστε την κρέμα, στη συνέχεια, σκουπίστε, δεν χρειάζεται νερό (αν η περιοχή σας έχει σκληρό νερό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρή για το δέρμα). Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τη μέθοδο του νερού: Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να χαλαρώσει τους ρύπους  και τους φραγμένους πόρους. Χρησιμοποιήστε ποσότητα που θα απλωθεί στο βαμβάκι μεγέθους νομίσματος, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο ή χλιαρό νερό.

Φροντίστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών με μια σωστή λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ. Η περιοχή γύρω από το μάτι είναι ευαίσθητη γι “αυτό μην τραβάτε ή τρίβετε πάρα πολύ σκληρά.

Το πρωί, λίγο χλιαρό νερό είναι όλα όσα χρειάζεστε (Είναι αρκετό για την απομάκρυνση των περίσσιων έλαιων από νυχτερινή ενυδατική σας). Ποτέ μην πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό ή κρύο νερό (μπορεί να προκαλέσει  σπασμένα τριχοειδή αγγεία).

Βήμα 2: Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το βήμα που οι περισσότεροι άνθρωποι παραλείπουν σε εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους. Αλλά, αν ξεκινήσετε σωστά την απολέπιση στο δέρμα σας, θα παρατηρήσετε μια σχεδόν άμεση διαφορά. Ένας από τους λόγους που το δέρμα των ανδρών φαίνεται πιο νεανικό από ό, τι των γυναικών είναι επειδή οι άνδρες απολεπίζουν καθημερινά όταν ξυρίζονται.Χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου για εβδομαδιαία απολέπιση του δέρματος, αλλά επίσης  μια πετσέτα λειτουργεί εξίσου καλά. Bάλτε απλά λίγη λοσιόν καθαρισμού σε ένα υγρό σφουγγαράκι και τρίψτε με κυκλική κίνηση. Μετά από ένα γρήγορο ξέβγαλμα,  σημάδια του νεκρού δέρματος διαγράφονται. Βαθειά απολέπιση του δέρματος γίνεται με μικροδερμοαπόξεση, χημικά και ρετινοειδή.

Η συσκευή δερμοαπόξεσης με διαμάντια στο ιατρείο μας (Pristine) εργάζεται αφαιρώντας το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος που έχουν την τάση να κάνουν  θαμπή την επιδερμίδα σας. (Δείτε περισσότερα)

Τα ρετινοειδή  λειτουργούν με την αφαίρεση του επάνω στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ παράγεται επίσης  κολλαγόνο στο δέρμα. «Το κολλαγόνο είναι οι διαρθρωτικές ίνες του δέρματος,» «Καθώς μεγαλώνουμε, ο χρόνος το διασπά, και επέρχεται η δημιουργία γραμμών και μεγάλων πόρων.»

Βήμα 3: Ενυδάτωση

Ένας βασικός κανόνας της ομορφιάς είναι ότι αν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια βασική moisturizer. Πόσο θα πρέπει να ενυδατώνει; Το δέρμα σας θα σας πει. Όταν το δέρμα σας «τραβάει», θέλει ενυδάτωση. Προσέξτε να μην υπερ-ενυδατώνει – αυτό μπορεί να φράξει τους πόρους.

Οι κρέμες ματιών είναι απαραίτητες;

Το δέρμα γύρω από το μάτι δεν περιέχει λιπώδη ιστό και επομένως είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο στις ρυτίδες. Οι ειδικές κρέμες ματιών σχεδιαζονται για να «δέσουν» την περιοχή αυτή. Πάντως και η καθημερινή λοσιόν σας ίσως να λειτουργεί γύρω από τα μάτια εξίσου καλά.

Βήμα 4: Φοράτε αντηλιακό

Η αιτία  1 των ρυτίδων είναι η καταστροφή από τον ήλιο, γι “αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό τουλάχιστον SPF 30 από τις αρχές του χρόνου, ακόμη και το χειμώνα και σε συννεφιασμένες ημέρες. Ένα μεγάλο κόλπο είναι να αγοράσετε δύο ενυδατικές: Μια για νύχτα και μια για την ημέρα που περιλαμβάνουν UV προστασία. Μην χρησιμοποιείτε κρέμες με αντηλιακό τη νύχτα, τα συστατικά τους δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν τη νύχτα και μπορούν να επιδεινώσουν το δέρμα.