Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Υαλουρονικό οξύ (ΥΟ), επίσης γνωστό ως υαλουρονικό , είναι ένας υδατάνθρακας, πιο συγκεκριμένα, βλεννοπολυσακχαριτών που απαντούν στη φύση σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Όταν δεν δεσμεύεται σε άλλα μόρια, και συνδέεται με το νερό δίνει ένα σκληρό παχύρρευστο παρόμοιο με «ζελέ». Αυτό το παχύρρευστο Gel είναι ένα από τις πιο ερευνώμενες  ουσίες στην ιατρική σήμερα με χιλιάδες δοκιμές κυρίως στους τομείς της ορθοπεδικής και της χειρουργικής επέμβασης ματιών. Η λειτουργία του στο σώμα είναι, μεταξύ άλλων, τη συγκράτηση του νερού και να λιπαίνει τα κινητά μέρη του σώματος, όπως τις αρθρώσεις και τους μυς. Η συνεκτικότητα του ιστού και η φιλικότητα του επιτρέπει να είναι επωφελής σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Επειδή το ΥΟ είναι μία από τις πιο υδρόφιλες ουσίες στη φύση με πολλά οφέλη για το ανθρώπινο σώμα μπορεί να περιγραφεί ως «κρέμα της φύσης».

ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως να αυξήσει το μέγεθος και τον όγκο των χειλιών σε γυναίκες για πολλά χρόνια, και αυτό εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής του χρήση, αυτή της δερματικής πλήρωσης. Ωστόσο, τα προϊόντα υαλουρονικού οξέως είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά σε άνδρες και γυναίκες στην προσπάθεια να συμπληρώσετε τις γραμμές γύρω από τα χείλη, τις γραμμές γύρω από τη μύτη στις γωνίες του στόματος (ρινοχειλικές γραμμές), γραμμές χαμόγελου στα μάγουλα, καθώς και το πόδι της χήνας και τις ρυτίδες στο μέτωπο.

Παχύτερα υλικά πλήρωσης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσετε όγκο στην βυθισμένα μάγουλα και αδύναμα πηγούνια, επίσης αναμορφώνεται η άκρη της μύτης, καθώς και σημάδια βαθύτερης ακμής ή άλλα σημάδια. Συνήθως, εάν έχετε στο άνω μέρος του προσώπου σας  ρυτίδες κίνησης που σχετίζονται με την έκφραση, δηλαδή, πόδι της χήνας, το μέτωπο και τις γενικές γραμμές των ρυτίδων,  συνήθως συνιστάται ότι τα υλικά πληρώσεως θα χρησιμοποιούνται παράλληλα με ενέσεις αλλαντικής τοξίνης ή Botox ® . Επιπλέον, υαλουρονικό οξύ  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μεγαλυτέρων ελαττώματων του δέρματος και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Ανάλογα με την περιοχή, και το βάθος των ρυτίδων και τα σημάδια του δέρματος,η ιατρός μπορεί να συστήσει διαφορετικούς συνδυασμούς των τύπων  υλικών πληρώσεως που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΟΧΙ ασπιρίνη ή άλλο αντιπηκτικό
ΟΧΙ αντιφλεγμονώδη φάρμακα,
ΟΧΙ αλκοόλ (1 ημέρα πρίν)

ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ΜΕΤΑ

ΟΧΙ έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία
ΟΧΙ στην έντονη ζέστη 2-3 ημέρες.

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Τα χείλη είναι ένας πυρήνα των σκελετικών μυών που καλύπτονται από το δερματικό ιστό. Το δερματικό στρώμα των χειλιών αποτελείται κυρίως από συνδετικό ιστό και των συστατικών του υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, που δίνουν τη δομή (σχήμα) και καμπυλότητα στα χείλη. Το ΥΟ συνδέεται με το νερό δημιουργώντας ένα ζελατινώδες υγρό που ενυδατώνει τον περιβάλλοντα ιστό και διατηρεί το κολλαγόνο (υπεύθυνο για τη διατήρηση το δέρματος σφιχτού) τρεφόμενο και υγιές. Το αποτέλεσμα είναι υγιές και καλά ενυδατωμένα παχουλά χείλη που είναι καλά προστατευμένα από το περιβάλλον.

Το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα.

Αν και υαλουρονικό οξύ (ΥΟ) μπορεί να βρεθεί φυσικά σε κάθε κύτταρο στο σώμα, βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στον ιστό του δέρματος. Σχεδόν το 50% των ΥΟ των οργανισμών βρίσκεται εδώ. Βρίσκεται τόσο στην υποκείμενη του δέρματος περιοχή καθώς και στα  κορυφαία στρώματα της επιδερμίδας.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος που αποτελείται από περίπου 15% του σωματικού βάρους. Περίπου το 50% του υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας βρίσκεται στο δέρμα. ΥΟ και κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των στρωμάτων και της δομής του δέρματος. Πρόκειται για το κολλαγόνο που δίνει στο δέρμα τη σταθερότητά του. Εξετάστε το υαλουρονικό οξύ, όπως το νερό που κρατά το κολλαγόνο υγρό και ελαστικό. Το κολλαγόνο συνεχώς περιβάλλεται και τρέφεται από τη ζελατινώδη ουσία ΥΟ. Στους νέους το δέρμα είναι απαλό και ιδιαίτερα ελαστικό επειδή περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις, από υαλουρονικό οξύ το οποίο βοηθά το δέρμα να παραμείνει υγιές. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα χάνει την ικανότητά του να διατηρήσει την ίδια συγκέντρωση στο δέρμα. Μειώνοντας τα επίπεδα του ΥΟ στο δέρμα, πηγαίνει έτσι την ικανότητα του δέρματος να κρατήσει το νερό. Το αποτέλεσμα, το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει την ικανότητά του να διατηρήσει ενυδάτωση του. Το υαλουρονικό οξύ δρα ως πληρωτικό χώρου διατηρώντας έτσι το δέρμα χωρίς ρυτίδες.