Το Botox είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες, όσον αφορά το κομμάτι της αισθητικής του προσώπου. Και αυτό διότι λίγες φορές μπορεί μια τόσο απλή διαδικασία να φέρει ένα τόσο έντονο αποτέλεσμα και έχει επιδείξει υψηλό δείκτη ασφάλειας.Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι το botox δεν είναι μια θεραπεία που απευθύνεται σε όλα τα είδη των ρυτίδων. . Σε κάποιες ρυτίδες έχει απόλυτη ένδειξη, δηλαδή με απλά λόγια είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τη συγκεκριμένη ρυτίδα. Το BOTOX είναι ένα υλικό που διοχετεύεται στο μυ που σχηματίζει τη ρυτίδα.

Χρησιμοποιείται μόνο σε μη λειτουργικούς μύες. Αφορά δηλαδή κατά κύριο λόγο τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στο “πόδι της χήνας”, δηλαδή στο πλάι των ματιών. Στα σημεία αυτά φέρνει ένα πολύ καλό έως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Κυρίως το εφαρμόζουμε σε:

Στατικές ρυτίδες

Στατικές ρυτίδες είναι οι ρυτίδες,  και πτυχώσεις που υπάρχουν όταν το πρόσωπό μας είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Με την ηλικία, υπάρχει μια μείωση των ουσιών ανανέωσης, όπως το κολλαγόνο,η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ, που στηρίζουν τη δομή και τον όγκο του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που στατικές ρυτίδες αναπτύσσονται  καθώς γερνάμε. Αυτή η απώλεια της δομής του δέρματος, της αντοχής και του όγκου του σημαίνει ότι το δέρμα είναι λιγότερο ικανό να επανέρχεται στην αρχική του θέση αφού κάνουμε μια έκφραση του προσώπου. Έτσι,  αρχίζουν να διαμορφώνονται και να παραμείνουν στο πρόσωπό μας στατικές ρυτίδες και πτυχώσεις.

α) Γραμμές μετώπου

Αυτές είναι οι γραμμές και τις πτυχές που αποτελούν το μέτωπο λόγω των επιπτώσεων της βαρύτητας,τη δράση των μυών,  την απώλεια του όγκου του δέρματος και φυσικά,  το κάπνισμα και την έκθεση στον ήλιο.

 β)Γραμμές μεσόφρυου

Οι γραμμές της συνοφρύωσης όπως όλες οι άλλες ρυτίδες, αναπτύσσονται καθώς μεγαλώνουμε. Βρίσκονται πάνω από τη μύτη, ανάμεσα στα φρύδια.

γ)Πόδι της χήνας / μάτι ρυτίδων

Πρόκειται για τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια.

Σε ποιές ρυτίδες μπορεί κανείς να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με συνδυασμό του υλικού αυτού με υαλουρονικό .

 α)Ρινοχειλικές πτυχές

Ρινοχειλικές πτυχές είναι οι γραμμές και τα αυλάκια που τρέχουν από τη μύτη στο στόμα.

β)Γραμμές της Μαριονέτας .

Πρόκειται για τις γραμμές στις γωνίες του στόματος, γύρω από το πηγούνι. Ο όρος προέρχεται από μια μαριονέτα, με την υπογραφή των ίδιων των γραμμών του προσώπου.

ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΟΧΙ ασπιρίνη ή άλλο αντιπηκτικό
ΟΧΙ αντιφλεγμονώδη φάρμακα,
ΟΧΙ αλκοόλ (1 ημέρα πρίν)

ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ΜΕΤΑ

ΟΧΙ έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία
ΟΧΙ στην έντονη ζέστη 2-3 ημέρες.